Schüssler zouten

Wat zijn Schüssler zouten of celzouten?

Dr Wilhelm Schüssler was een Duits homeopathisch arts die ontdekte dat het menselijk lichaam (onder andere) gedreven wordt door processen die plaatsvinden op celniveau zoals het constante in balans brengen van lichaamseigen mineraalzouten. En dat wanneer er een disbalans ontstaat in de mineraalhuishouding, dit vaak terug te voeren is naar fysieke klachten die zich vervolgens doorwerken naar emoties en de mentale staat van zijn. In balans regelt het lichaam deze verhoudingen zelf. Men gebruikt een bepaald mineraalzout sneller op wanneer bepaald gedrag aanhoudt of lichamelijke problematiek terugkeert. Dit kan leiden tot verergering van de klachten. Na verder onderzoek ontdekte hij dat er op celniveau mineraalzouten kunnen worden geabsorbeerd waardoor de balans terugkeert, klachten afnemen of op den duur zelfs helemaal verdwijnen. Door de mineralen te verwrijven tot een potentie die kan worden opgenomen door onze celmembranen, worden we in staat gesteld om deze mineralen op te nemen. Daarmee wordt het zelfgenezend vermogen van ons lichaam aangesproken en geactiveerd. Deze procedures worden beschouwd als biochemisch en mede door deze werking worden Schüssler zouten ook wel celzouten genoemd. Inmiddels zijn er 27 verschillende celzouten verkrijgbaar om ons welzijn te bevorderen en onze levensprocessen te ondersteunen.

Wanneer en voor wie kunnen celzouten ingezet worden?

Ieder mens, jong en oud, die zichzelf uit balans vindt of niet lekker in z’n vel zit kan baat hebben bij celzouten. Of je nu kampt met griep, spierpijn, rugpijn, kiespijn, huidklachten of ander lichamelijk ongemak, een juiste mix van celzouten kan verlichting geven en het genezingsproces bevorderen. Ook klachten die emotioneel of mentaal van aard zijn kunnen goed behandeld worden met celzouten. Denk hierbij aan depressie, PMS, burnout, ADHD, overgangsklachten, of andere emoties die de overhand nemen in het dagelijkse leven en daardoor ons functioneren belemmeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ook aan onverwerkt verdriet, jaloezie, angsten en woede. Tevens zijn de verschillende mineraalverstoringen goed waarneembaar in het gezicht. Kenmerken als couperose, overhangende oogleden, rimpels, vouwen, wallen als ook rimpelloze gezichten zijn allemaal terug te leiden naar een disbalans in de mineraalhuishouding met navenante klachten. Niet alleen voor ongemakken kunnen celzouten worden ingezet. Ook voor het begeleiden en bevorderen van spirituele processen zijn celzouten een geweldige aanvulling. Ze geven inzicht en verlichting waar nodig en helpen om het bewustzijnsniveau op een nieuw of ander level te krijgen.  

In de praktijk

Als je eenmaal aan de slag gaat met celzouten, dan kom je er gaandeweg achter dat dingen hand in hand gaan en er maar weinig op zichzelf staat. Ik heb ontdekt dat onze verschillende lichamen, (emotioneel, fysiek, mentaal spiritueel)  nauw met elkaar samenhangen. Wanneer disbalans aan de oppervlakte komt, dan kan dit vaak worden teruggevoerd naar andere klachten waar men zichzelf niet of nog niet helemaal bewust van was. Dit kan bijdragen aan de start van een interessant en prachtig proces waarbij de cliënt zichzelf beter leert kennen en voorts gaat begrijpen dat zijn of haar leven een spiegel is die een helder beeld kan geven wanneer je echt durft te kijken. Je gaat merken dat je met de celzouten als het ware een pad loopt waarop je dingen tegenkomt die in verbinding staan met het leven dat je leidt of hebt geleid tot nu toe. En dat dit alles in samenhang is met het door jouw geschetste klachtenbeeld.

Door deze verbindingen uit te leggen ben ik als coach in staat om een compleet plaatje te bieden doordat we samen een proces in gang zetten, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit betekent dat regelmatig contact en bijsturen waar nodig essentieel is voor een goede samenwerking op alle niveaus. Indien je kiest voor een behandeltraject via mijn praktijk, dan ben je verzekerd van deskundige hulp die vanuit mijn jarenlange ervaring als docent en coach, naast het werken aan de levensvraag of klachtenbeeld, tevens inzicht en diepgang biedt. Dit in combinatie met mijn brede kennis van de celzouten zorgt ervoor dat jouw proces rond en inzichtelijk wordt. Van binnen naar buiten en andersom.

Traject en consult

Om u het beste resultaat te bieden werkt mijn praktijk op trajectbasis. Dit betekent dat je meerdere consulten aangaat verspreidt over een langere periode waarbij we op gezette tijden de vinger aan de pols houden. Hierdoor kan het behandelproces tijdig worden bijgestuurd of veranderd. Keer op keer blijkt dat cliënten graag zelf aan de slag gaan met de celzouten waardoor het proces dat het lichaam aangaat met de mineralen, halverwege wordt verstoord en niet kan worden afgemaakt. Men is te ongeduldig of vindt dat er niet snel genoeg resultaat wordt geboekt. Vaak blijkt bij doorvragen dat het tegendeel waar is maar omdat processen zich soms eerst op onbewust niveau manifesteren om vervolgens later pas zichtbaar te worden, is het af en toe lastig waarnemen waar de voortgang zich bevindt. Dit realiseert men zich meestal niet helemaal of nauwelijks. Tegen die tijd is het lichaam in een ander proces gezet omdat er nieuwe zouten worden ingenomen. Door regelmatig contact te houden met de cliënt, probeer ik alle wijzigingen in overleg te bepalen zodat tussentijdse ideeën worden besproken alvorens deze om te zetten tot nieuwe acties. Hierdoor krijgt zowel het fysieke als het emotionele lichaam genoeg tijd om te wennen en kan het proces van herstellen daadwerkelijk beginnen.

Schüssler zouten van Pflüger zijn verkrijgbaar via verschillende internetsites, reformwinkels en via mijn praktijk. Tijdens een coaching traject, cursus of workshop in mijn praktijk zijn celzouten inbegrepen.

Meer informatie over celzouten vind je op www.celzouten.nl

De Nieuwe Aarde frequenties

Wat zijn De Nieuwe Aarde frequenties? De Nieuwe Aarde-frequenties (DNA frequenties) bestaan uit 13 remedies, hologrammen, foto’s en pianomuziek die elkaar aanvullen en ondersteunen. In de speelse afkorting die we meestal hanteren, komt de vermoedelijke relatie met ons DNA tot uitdrukking. Ze representeren…
Lees verder